نصب شیروانی | نصب و اجرای شیروانی

نصب شیروانی

نصب شیروانی این ویژگی را دارد تا با وزن سبک خود بار اضافی بر ساختمان را حذف کند. در زمان وقوع زلزله ریزش سقف به دلیل استفاده از مصالح سنگین تلفات زیادی را به ساختمان و ساکنین وارد می کند. پس وزن سبک سقف شیروانی مانع از ریزش سقف و بروز تلفات جبران ناپذیر خواهد شد.

سقف شیروانی نوع سقف شیب دار با طراحی زیبا است. این مدل از سقف دارای مزایای برای ساختمان است که می توان به هزینه پایین در زمان نصب شیروانی و سرعت بالای اجرای آن و همچنین سازگار با آب و شرایط های جوی مختلف اشاره کرد.

به طور کلی ساخت این نوع سقف بیشتر برای خانه های ویلایی و خانه های ساخته شده در مناطق پر بارش اجرا می شوند. نصب شیروانی بر روی سقف ساختمان ها باعث جذابیت و زیبایی نمای ساختمان می شود. دلیل آن تنوع در طرح و رنگ مصالح مورد استفاده در اجرا و نصب شیروانی است. نصب و اجرای شیروانی به دلیل موارد فوق الذکر میان عموم مردم و سازندگان ساختمان محبوبیت زیادی دارد.

شیب سقف های شیروانی

سقف های شیروانی معمولا با شیب 20 الی 60 درصد ساخته می شوند که معمولا یک یا چند شیب برای ساختمان در نظر گرفته می شود. اجرای بی عیب و نقص آن نیز نیازمند داشتن تیم حرفه ای برای نصب و اجرا و ساخت زیربنای اصولی است.

اتصال خرپا و سقف کاذب همچنین اتصال کلاف سازی زیر سقف همه موارد مهمی می باشند که به مهارت و دانش نیاز دارند. تا بتوان سقف شیروانی را حرفه ای و مهندسی شده ساخت. در زمان اجرای این نوع از سقف بایستی به مواردی زیادی توجه کرد. در غیر این صورت سقف شیروانی ویژگی های خود را از دست داده و مشکلات زیادی را برای ساختمان به وجود خواهد آورد. 

مراحل اجرای شیروانی

نصب شیروانی بسته به مصالح و انواع سقف شیروانی در اصول مهندسی انجام می شود. هر یک از سقف های شیروانی از متریالی برای ساخت استفاده می کنند. همچنین انواع این سقف های شیب دار زیرسازی خاص خود را در زمان ساخت می طلبند. سقف شیروانی شیبدار یک طرفه، دو طرفه و همچنین سقف شیروانی مخروطی انواع مدل های این سقف می باشند. قبل از اجرا و نصب شیروانی بایستی به زیرسازی آن توجه کرد. انجام مراحل مو به مو و توجه به نکات مهم در زمان ساخت زیرسازی سقف بسیار مهم می باشد.

زیرا در این صورت کیفیت و استاندارد سقف شیروانی را تحت تاثیر خود قرار می دهند. ساخت کلاف سازی با پروفیل های آهنی و یا چوبی قدم اول در اجرا و نصب سقف شیروانی است. کلاف سازی بایستی به صورت یکپارچه به سازه و یا اسکلت ساختمان متصل شود.

بهترین سازه برای زیر سازی سقف

حتما از مصالح با کیفیت در ساخت کلاف سازی استفاده شود. بهترین نوع سازه برای زیر سازی استفاده از سازه فلزی با پروفیل های آهنی است. نصب دهانه سقف در مرحله بعدی قرار دارد. این کار در بلندترین قسمت سقف انجام می شود.

سپس شیب لازم را برای ایجاد سقف مشخص کرده و پروفیل های جانبی به پروفیل های سازه اصلی متصل می شوند. پس از انجام مرحله زیرسازی نوبت به نصب سازه ها و یا مصالح مورد نیاز برای سقف می باشد.

در صورتی که نیاز به نصب عایق حرارتی و یا رطوبتی باشد بایستی این کار را قبل از نصب مصالح بر روی کلاف زیرین انجام داد. نصب هواکش نیز در این مرحله نباید فراموش شود. فراموش کردن این نکات باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای سقف ساختمان می شود.

در پایان با متصل کردن سازه هایی چون ورق های گالوانیزه در انواع ساندویچ پانل و یا ایرانیت و … که توسط معمار انتخاب شده است نصب شیروانی را به پایان می رسانیم. آب بندی کامل سقف، چسب کاری و نصب فلاشینگ، درز گیری در نهایت مراحلی هستند که برای استحکام و تکمیل پروژه انجام می شوند. این مراحل کیفیت سقف را بالا خواهند برد.

پروفیل مناسب برای نصب شیروانی

اینکه برای نصب شیروانی چه پروفیلی مناسب است بستگی به نوع زیربنا ساختمان و فاصله ستون ها و همچنین بستگی به دهانه خرپا دارد. در حالت کلی متراژ ساختمان و فاصله خرپا از یکدیگر دو پارامتر تعیین کننده مهم برای بهترین نوع پروفیل می باشند.

پروفیل های فلزی دارای انواع مختلفی هستند که هر یک برای اجرای بخشی از ساختمان مناسب می باشند. پروفیل تیرآهن، نبشی، قوطی، تسمه، پروفیل درب و پنجره و … از انواع این مصالح می باشند. هر یک از انواع پروفیل ها نیز ویژگی های خاص خود را دارند. می دانیم که نصب شیروانی به دلیل سبک بودن سازه محبوبیت زیادی دارد. به همین جهت بایستی از پروفیل های سبک و هماهنگ با سازه در اجرای این سقف استفاده شود. مثلا پروفیل های Z برای ساخت سقف انواع سوله ها کاربرد فراوانی دارند.

حال با توجه به توضیحات فوق فاصله خرپا و متراژ تعیین کننده نوع و ابعاد پروفیل مناسب برای سقف شیروانی می باشند. به طور مثال در صورتی که فاصله خرپاها 3.5 متر باشد پروفیل مناسب 60.40 برای انجام سقف شیروانی می باشد. به نصب پروفیل ها تیرریزی نیز گفته می شود.

ورق های پوششی نیز در تیرریزی بسیار مهم می باشند. پروفیل های ستون 10.10 و 11.11 و 12.12 اصولی ترین پروفیل های استفاده شده برای نصب شیروانی می باشند. برای اجرای سقف در واقع از قوطی 2 میل استفاده می شود که برخی از ابعاد این قوطی برای ساخت سقف شیروانی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. در نتیجه حتما از پروفیل های مناسب با ضخامت تعیین شده بایستی استفاده کرد. تا در عین سبک بودن دارای مقاومت کافی نیز باشد.

چرا اجرا و نصب شیروانی بهترین انتخاب است

در خصوص نصب شیروانی تا به اینجا مطالبی زیادی را عنوان کرده ایم. گاهی ساخت سقف شیروانی برای ساختمان توصیه نمی شود. بسته به کاربری ساختمان و همچنین شرایط آب و هوایی ممکن است ساخت نوع دیگر از سقف ها برای ساختمان ها طراحی شوند. اما از آنجایی که با خصوصیات سقف شیروانی آشنا هستیم می دانیم که این سقف بسیار عالی برای ساخت سقف بسیاری از ساختمان ها می باشد. در این صورت باید به نکات مهمی اشاره کرد. مهم ترین موضوع در ساخت ساختمان اول ایمنی و دوم هزینه می باشند که در ساخت و ساز مهم زیاد مطرح می شوند.

بهترین سقف سقفی است که ایمنی بالایی داشته باشد. سقف شیروانی بهترین ایمنی را دارد. دلیل آن نحوه ساخت و نصب شیروانی است. سازه زیرین و کلاف سازی مهم ترین دلیل برای ایمنی بالای این سقف می باشد. استفاده از خرپا برای تحمل بار فیزیکی ساختمان در امنیت سازه مهم ترین نقش را دارد.

مصالح فولادی در سقف

استفاده از مصالح هایی فولادی که در سال های اخیر بسیار معمول شده است سبب ایجاد سقفی مقاوم و با کیفیت می شود. ورق ها و مصالح مورد استفاده بر روی سقف دارای وزن سبکی هستند که یکی از دلایل ایمنی سقف همین وزن سبک مصالح می باشد.

حتی در زمان وقوع خطرات طبیعی بسیار شدید ریزش این سقف باعث ایجاد خسارت زیادی نخواهد شد. زیرا سازه سبک است و عمدتا سازه های سبک خسارت کمی به بار می آورند. دومین پارامتر مهم هزینه کم در ساخت سقف های شیروانی است.

نصب شیروانی به هزینه کمی نیاز دارد. مصالح مورد استفاده محدود هستند و نیاز به استفاده از انواع و اقسام مصالح نیست. نصب و اجرا سقف سریع و ساده خواهد بود. در نتیجه زمان کم در اجرا باعث پایین آمدن هزینه ها به صورت قابل توجهی می شود. در نتیجه به دلایل فوق الذکر سقف شیروانی بهترین انتخاب در اکثر مواقع می باشد.

خرپا چیست؟

خرپا سازه فلزی است که در ساخت و نصب شیروانی به عنوان سازه اصلی نصب خواهد شد و به شکل سازه ای مثلثی شکل می باشد که وزن خارجی وارد شده به ساختمان بر روی آن است. وجود خرپا برای مقاومت اسکلت ساختمان مخصوصا سقف های شیروانی در مقابل بار های خارجی لازم و ضروری می باشد.

در واقع خرپا سازه ای است که نقش پوشاندن سقف ساختمان را بر عهده دارد. برای ساخت سقف ها از خرپا بسیار استفاده می شود. دلیل آن مناسب بودن خرپا برای ساخت سازه های سقفی و امثالهم می باشد.

به طور کلی به سازه ای چند عضوی که تمام عضو های آن به یکدیگر متصل شده اند خرپا گفته می شود. تمامی اعضای خرپا بدون انحنا و به صورت مستقیم به یکدیگر پین شده اند. این سازه باربر بوده و حمل بار سقف شیروانی بر عهده آن می باشد. در ساخت سقف، پل، سازه های هوا و فضا از خرپا استفاده می شود.

بهترین ورق برای سقف شیروانی

ورق گالوانیزه یا همان ورق فلزی که برای نصب شیروانی مورد استفاده قرار می گیرد شاید به عنوان بهترین ورق برای ساخت سقف باشد. که یکی از مصالح پر کاربرد ساختمانی است که عمدتا برای اجرای سقف های شیبدار از آن استفاده می شود. ورق های شادولاین و سفال دو نوع پر کاربرد برای ساخت و نصب شیروانی هستند.

ورق های سفال به طرح سفال های سنتی اما از جنس فلز می باشند که وزن سبک تری نسبت به نوع قدیمی دارند. گالوانیزه نیز شامل سینوسی، ذوزنقه ای، لمبه و شادولاین می باشند. هر یک از این ورق ها دارای خصوصیات و ویژگی هایی هستند.

در بسیاری از مواقع برای نصب شیروانی بهترین مصالح قطعا ورق گالوانیزه می باشد. ورق های گالوانیزه جایگزین ورق های سفالی هستند که دارای مقاومت بهتر و بالاتری هستند. همچنین در برابر فاکتور های جوی نیز بسیار مقاوم می باشند. ورق های شیروانی گالوانیزه در برابر رطوبت مقاوم بوده و رنگ و حالت آن تحت شرایط های جوی اصلا تغییر نمی کند. بسیار مقرون به صرفه بوده و هزینه اضافی در زمان اجرای آن حذف خواهند شد.

نصب آنها بسیار راحت و سریع است و وزن سبکی دارند. تنوع در طرح و رنگ ورق های شیروانی گالوانیزه موجب زیبایی هر چه بیشتر ساختمان نیز می شوند. این ورق ها یکپارچه و یکدست هستند و در برابر نیروی های کششی و مکانیکی دارای استحکام بالایی می باشند.

در این صورت سقف ساخته شده دارای کمترین درز می باشد. فرم شادولاین ورق های گالوانیزه به صورت کرکره ای یا سینوسی، ذوزنقه ای و دامپا یا لمبه هستند. نمونه فرم سفالی ورق های گالوانیزه نیز به فرم های سفال پر چین، ژنوا، چینی و پالرمو می باشند. بر اساس نوع ساختمان و سبک نمای آن می توان از هر یک مدل های موجود گالوانیزه در ساخت استفاده کرد.

مزایای نصب شیروانی

سقف شیروانی دارای مزایای زیادی در زمان نصب است. این سقف بسیار مناسب برای مناطق شمالی کشور می باشد. زیرا آب باران و برف در این سقف باقی نمانده و با استفاده از فلاشینگ به زمین و یا فاضلاب هدایت می شوند.

در مناطقی که باران زیاد می بارد معمولا رطوبت هوا زیاد بوده و ساختمان ها باید دارای عایق رطوبتی مناسب باشند. به همین جهت سقف های شیروانی با وجود عایق مناسب مانع از ورود رطوبت به ساختمان خواهد شد. در مناطقی که امکان بروز زلزله زیاد است معمولا سازه های سبک وزنی مانند سقف های شیروانی را در ساخت پیشنهاد می کنند. در مناطق سردسیر و کوهستانی استفاده از این سقف نیز به دلیل عایق حرارتی خوب بسیار مناسب می باشد.

زیرا سقف های شیروانی قابلیت این را دارند که عایق حرارتی را در زیرسازی انجام داد. البته که استفاده از مصالح و پوشش های جدید ساختمانی مانند ساندویچ پانل نیازی به اجرای عایق حرارتی نیست. مصالحی که برای ساخت سقف شیروانی استفاده می شوند ارزان قیمت و همچنین متنوع می باشند. تنوع طرح و رنگ مصالح ساختمانی و همچنین فرم زیبای سقف شیب دار باعث می شود تا ساختمانی با نمای زیبا داشته باشیم.

استفاده از سقف کاذب شیروانی

اجرای هر نوع عملیات تاسیساتی در پوششی است که زیر سقف اصلی واقع شده است. در واقع سقف کاذب یا پوشش زیر شیروانی ارتفاع فضا را کاهش می دهد. همانطور که می دانیم در مناطق پر بارش از این نوع سقف برای پوشش سقف خود استفاده می کنند.

در نتیجه برای ایجاد سقف ساختمان ها ناچارا سقف شیروانی بایستی بلند تر از حد معمول باشد. در نتیجه فضای بین سقف و خانه زیاد می شود. استفاده از سقف کاذب این مشکل را برطرف خواهد کرد. بنابراین سقف شیروانی با توجه به خصوصیاتی که دارد ممکن است بر فضای داخلی ساختمان نیز تاثیر گذار باشد. از این جهت ساخت سقف کاذب شیروانی به دلایلی مهم فوق الذکر نیاز می باشد.

پوشش زیر سقف شیروانی همراه با زیر سازی سقف قبل از نصب شیروانی نصب می شود. پوشش کاذب سقف برای آماده سازی نصب سقف اصلی آماده می شود. با استفاده از این پوشش تاسیسات و سیم کشی ها پوشش داده می شوند.

در واقع قبل از اجرای سقف اصلی و نصب شیروانی به سقف مخفی نیاز است که به دیوار های اطراف و به سقف اصلی متصل می باشد. وجود پوشش زیر سقف برای عایق صدا، رطوبت و حرارت نیاز است. اتصالات سیم کشی و برق و لامپ نیز بر روی سقف کاذب انجام خواهند شد. همچنین زیبایی خاصی به نمای داخلی ساختمان می دهد.

بهترین مصالح برای نصب شیروانی کدام است؟

مصالح زیاد و مختلفی برای ساخت و نصب شیروانی وجود دارند. با توجه به نوع سقف و کاربری ساختمان قطعا نوع مصالح مصرفی نیز تغییر می کنند. هر کدام از این مصالح ویژگی های خاص خودشان را دارند. از این رو بایستی با توجه به اولویت خود در ساخت سقف شیروانی مصالح را انتخاب کرد.

قبل از انتخاب مصالح بایستی با انواع سقف های شیروانی آشنایی پیدا کرد. هر یک از این انواع با توجه به مصالح مورد استفاده تقسیم بندی می شوند. سقف شیروانی کامپوزیتی، سفالی، تایل های بتنی، توفال چوبی، سنگ لوح، فلزی، پنل های خورشیدی انواع سقف های شیروانی می باشند.

انواع تایل های شیروانی شامل گالوانیزه، سفالی، سیمانی، سرامیکی و سنگی می باشند. همچنین ورق شیروانی های شامل ورق های فلزی، سفالی، آسفالتی، ورق شیروانی لمبه، فایبر گلاس، چوبی و پی وی سی می باشند. این ورق ها انواع مختلف مصالح مورد استفاده در ساخت سقف شیروانی می باشند.

هر یک از این مصالح دارای مزایا و معایبی هستند. قطعا بهترین نوع مصالح آن است که دارای بیشترین مزایا باشد. به نظر می رسد ورق های گالوانیزه به دلیل مزایایی که دارند بهترین مصالح برای ساخت و نصب شیروانی باشند.

انواع ورق های گالوانیزه ذکر شده برای ساخت سقف شیبدار بهترین عملکرد را دارند. سقف های شیب دار دارای خصوصیاتی است که به نظر استفاده از مصالحی همچون فایبر گلاس و سایر انواع ورق های گالوانیزه با این خصوصیات هماهنگ تر باشند.

پوشش زیر سقف شیروانی

پوشش زیر سقف شیروانی برای سقف های شیبدار خانه های ویلایی و شمالی استفاده می شود. این پوشش بایستی مناسب با اسکلت سازه و هماهنگ با سازه انجام شود. در غیر این صورت ساختمان فاقد استحکام کافی است. پوشش سقف شیروانی نقش مهمی در اجرای سازه دارد. در واقع اجرای سقف با زیر سازی شروع خواهد شد. استفاده از پروفیل ها و سازه های عمدتا فولادی برای این پوشش شیروانی استفاده می شوند.

پوشش زیر سقف چوب و یا از سایر مصالح دیگر می باشد. با توجه به نوع ساختمان و مکان و جغرافیایی مورد استفاده ممکن است از مصالح های چون چوب، ورق های پیش ساخته مناسب و سایر مصالح سنتی استفاده شود.

ابعاد ورق گالوانیزه شیروانی پوشش سقف

می دانیم که استفاده از ورق گالوانیزه برای ساخت و نصب شیروانی یکی از بهترین گزینه ها می باشد. ورق های گالوانیزه یا فولادی بسیار مقاوم می باشند و طول عمر بالایی دارند. ورق های گالوانیزه به دلیل مقاومت بالا در برابر فرسایش و خوردگی بهترین گزینه برای ساخت سقف ساختمان ها می باشند.

این ورق ها برای مصارف متعددی نیز استفاده می شوند. در خصوص ابعاد این ورق ها بایستی به این نکته اشاره کرد که طول ورق گالوانیزه مشخص نیست. زیرا به صورت رولی و برای جلوگیری از آسیب های ممکن به صورت طولی و متری به فروش می رسند.

نوع تولید و عرضه این ورق باعث شده است تا استفاده از آن در ساخت سقف شیروانی بسیار بهتر و با صرفه تر باشد. به دلیل یکپارچه بودن این ورق ها سقف بهتر آب بندی خواهند شد. یکپارچه بودن ورق باعث نصب آسان و سریع می شود. اما در خصوص عرض و ضخامت این ورق می توان با توجه به صنعت مورد استفاده آن را به انواع مختلفی تقسیم بندی کرد. عرض ورق گالوانیزه معمولا 100 یا 125 سانتی متر تولید می شوند. همچنین ضخامت آنها نیز بین 0.25 تا 2.5 میلی متر متغیر می باشند.

ایمنی در ساختمان با استفاده از نصب شیروانی

نصب شیروانی در ساختمان دارای ویژگی هایی است که مهم ترین آن ایمنی ساختمان و اولین مورد مهم که به چشم بیاید قطعا زیبایی این سقف می باشد. سقف شیروانی یا شیب دار دارای مزایای زیادی است که با توجه به دانش به کار رفته در ساخت آن می دانیم بهترین گزینه برای ساخت سقف های مناطق پر بارش می باشد. داشتن سقف خاص و رنگی و یا داشتن سقفی با جلوه زیبا و هماهنگ با نمای ساختمان اولین موردی است که می توان در Roof installation در ساختمان به آن اشاره کرد. همیشه خانه هایی که دارای سقف شیروانی هستند بسیار جذاب و زیبا به نظر می رسند.

البته که در کنار زیبایی باید به مقاومت و دوام این سقف تا چندین دهه اشاره کرد. در صورتی که نصب و اجرای سقف شیروانی اصولی صورت بگیرد تا سال های سال می توان روی این سقف حساب باز کرد.

نکته مهمی که باید به آن نیز اشاره نمود این است که نصاب در اجرای با کیفیت ساختمان تاثیر مهمی دارند. نصاب های حرفه ای و کاربلد می توانند سقف شیروانی را اصولی و حرفه ای نصب کنند. استفاده از مصالح و متریال با کیفیت یم طرف نحوه نصب آن نیز طرف دیگر قرار دارد.

همیشه در نصب شیروانی بایستی به نصاب ماهر اعتماد کرد. در غیر این صورت کیفیت و مقاومت سقف ساختمان حتی در صورت استفاده از بهترین متریال ها تضمین نمی شود. پس نصب شیروانی استاندارد به کیفیت مصالح و مهارت نصاب بستگی دارد.

4.8/5 - (33 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Button